18. Vorančeva pot: od Mokronoga do Pijane gore                                                        <<<nazaj

Jesen nam da paleto toplih barv, ki se razlivajo po naravi. Po vinogradih se oglašajo še zadnji brentači in klopotci, ki preganjajo vsiljivce na grozdih. In takrat je tudi Vorančeva pot od Mokronoga do Pijane gore, tretjo soboto v oktobru, tokrat 18. 10. 2014. Štart, pospremljen s kratkim kulturnim programom, je že tradicionalno pred Gostilno Deu ob 8. uri, nato pa nas 15,7 km dolga pot vodi po vinskih goricah od Mokronoga, Svetega Vrha, Malkovca, Slančjega Vrha, Telč do Pijane gore. Lahkoten pohod nam omogoča, da tu pa tam postanemo, si privežemo dušo in spočijemo pogled v slikoviti naravi, ki se nam ponuja na vsakem koraku. Takrat bomo te kraje doživeli tako kot Voranc sam pred mnogimi leti.

In ker je letos Vorančev pohod že 18. po vrsti, pridimo v čim večjem številu, saj je to tudi priložnost za druženje, klepet s prijatelji in znanci. In vsakdo, ki je enkrat že bil, se vedno rad vrača. In zakaj?

»Ker te ljudje v teh krajih gledajo v oči! Zaradi tega se počutiš domače, sproščeno, morda celo razvajeno, zagotovo pa veš, da boš še prišel«. (Stane Peček)

Prijavnina za odraslega znaša 10 evrov oziroma 5 evrov za otroke in vključuje okrepčila ob poti, golaž ob zaključku poti na Pijani gori ter prevoz nazaj do Mokronoga. Prva vožnja avtobusa iz Pijane gore bo ob 13.30, druga pa ob 14.15.

Prisrčno vabljeni!

 

Več informacij o pohodu:

Jernej Mauko

e-mail: jernej.mauko@gmail.com 

Telefon: 031 868 230